Περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο σύστημα διορισμών που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας.

Στην πορεία συμμετέχουν ακόμα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και επισφαλώς εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας»,  διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα αλλά έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλής αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Μικροένταση στη Βουλή 

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, μπροστά από την Βουλή στην είσοδο της Βασ. Σοφίας.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών κλούβων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Κλειστοί οι δρόμοι

Οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί, με την Ελληνική Αστυνομία να εκτρέπει την κυκλοφορία όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.