• Αναζήτηση
 • Στάση εργασίας κατά της καταστολής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους εργαζομένους

  Στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 15:00 στη Βουλή διαμαρτυρόμενη για την κρατική καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε βάρος των εργαζόμενων που πραγματοποιούν διαμαρτυρίες

  Στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 15:00 στη Βουλή διαμαρτυρόμενη για την κρατική καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε βάρος των εργαζόμενων πολιτών που πραγματοποιούν διαμαρτυρίες σε βάρος της αντεργατικής πολιτικής της.

  Η ΑΔΕΔΥ καταδικάσει την βία και την καταστολή και καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου στη Βουλή με αιτήματα

  – Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.
  – Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  –  Μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές δομές.

  Στο δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ αναφέρνται τα εξής:

  Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την  Παρασκευή 11 του Γενάρη 2019, δυναμικό «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που προωθεί για ψήφιση στη Bουλή η Κυβέρνηση, ένα σύστημα που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και προωθεί ένα αέναο κυνήγι τίτλων με όρους ανισότητας.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εξαπέλυσε άγρια καταστολή με χημικά, γκλομπ και κρότου λάμψης και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  Το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων που να μην γίνεται στόχος επιθέσεων των δυνάμεων καταστολής χτυπώντας, πολλές φορές στο ψαχνό, όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης.

  Αυτή την περίοδο οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους, στα νοσοκομεία και σε πολλές άλλες υπηρεσίες ενώ παράλληλα διευρύνεται η ελαστική εργασία με προσλήψεις χιλιάδων «ωφελούμενων» χωρίς δικαιώματα και με ανισότητα σε αμοιβές, άδειες κτλ σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 15:00, στη Βουλή με κεντρικά αιτήματα:

  – Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.
  – Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  –  Μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές δομές.

  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk