Λίγο μετά τις 17:30 της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο δεύτερος στην προσεχή ψηφοφορία της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον βουλευτή Ηρακλείου να του απαντήσει έως το βράδυ απόψε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου ο κάθε βουλευτής θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σεβαστουπόλεως, η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη.

Αν ο βουλευτής επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, όπως αναφέρει μέχρι τώρα, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα, με τις εξελίξεις στο κόμμα -πιθανή διαγραφή του βουλευτή- να έπονται.