• Αναζήτηση
 • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα

  Την αντίθεσή τους στο νέο σύστημα διορισμού στα δημόσια σχολεία εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου

  Kλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, τα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την ώρα που η κυβέρνηση θα ψηφίζει το σχετικό νομοσχέδιο.

  Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που αύριο ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί με κάποιες μικροβελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση.

  Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν προγραμματίσει εκ νέου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, για το ίδιο θέμα αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, που δέχτηκαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

  Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ:

  «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα! Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

  Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk