Αιφνίδια διακοπή του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ το βράδυ του Σαββάτου μετά από εισβολή στο κεντρικό στούντιο αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το δελτίο ειδήσεων συνεχίστηκε αρκετή ώρα αργότερα και ενώ υπήρξε διαπραγμάτευση μεταξύ των αναπληρωτών και των στελεχών του κρατικού καναλιού.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν και παρενέβησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι εχθές, και ενώ πραγματοποίησαν μαζικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά σε αυτές από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ.

Όπως αναλυτικά εξήγησαν, είναι εκπρόσωποι της «Επιτροπής κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών» οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί την Παρασκευή, η ΕΡΤ δεν παρουσίασε την μεγάλη πορεία «με τους χιλιάδες διαδηλωτές» που καταγγέλλουν το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί ο Κώστα Γαβρόγλου, αλλά ούτε και την μεγάλη καταστολή της αστυνομίας κατά την κινητοποίηση.

Επιπλέον ανέφερεαν ότι διαμαρτύρονται γιατί το νομοσχέδιο Γραβρόγλου περιορίζει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και κρίνουν ότι με την επιβολή των κριτηρίων ουσιαστικά θα έρθουν απολύσεις.

Επίσης, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ κάλεσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη νέα κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να αγωνιστούν για να μην περάσει από τη Βουλή το νέο σύστημα διορισμών.