Την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών και για την πρόταση εμπιστοσύνης εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «απαγωγή» βουλευτών των ΑΝΕΛ, όπου θα του εξασφαλίσουν την πλειοψηφία για την υπερψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών, καθώς και την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη «απαγωγή» των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περιεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες κι έτσι διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της συνθήκης και πλειοψηφία για πρόταση εμπιστοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας πριν από την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», στη Θεσσαλονίκη, ο κ Βενιζέλος υπογράμμισε πως αυτό που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι μονό «η παράταση της νομής της εξουσίας» που όπως σημείωσε, αποβαίνει εις βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας.