• Αναζήτηση
 • Την Κυριακή η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου – Με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή η συμφωνία Πρεσπών

  Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, θα συναντηθούν για να λύσουν τις διαφορές τους ενώπιος ενωπίω

  Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2019 draft State Budget, in Athens, on Dec. 18, 2018. / Συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου, 2018.

  Το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας,  Πάνο Καμμένο.

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

  Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, θα επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους ενώπιος ενωπίω, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να θέλουν τον Π. Καμμένο να ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

  Εντωμεταξύ, με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να έρθει προς κύρωση στη ελληνική Βουλή, η συμφωνία των Πρεσπών μετά την έγκρισή της συμφωνίας από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

  Το «μπαλάκι» για την κύρωση της Συμφωνίας έχει περάσει στην ελληνική πλευρά και δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου αναφέρουν ότι πρόθεση και των δύο πλευρών σε Αθήνα και Σκόπια είναι να έρθει η συμφωνία, αν είναι δυνατόν ακόμη και τη Δευτέρα στην ελληνική Βουλή.

  Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ρηματική διακοίνωση από την πΓΔΜ στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε – εφόσον στα Σκόπια έχουν τηρηθεί όλα τα συμφωνηθέντα- ο πρωθυπουργός να τη διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής καθώς και στους αρχηγούς των πολιτκών κομμάτων.

  Το πιο πιθανό σενάριο πάντως θεωρείται ότι η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο εντός του Ιανουαρίου.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk