• Αναζήτηση
 • Στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση η Σερβία

  Στην πρωτεύουσα της Σερβίας ξεκίνησαν οι τελικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρασιατική Οικονομική Ενωση, που αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και την Κιργιζία.

  Η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Σερβία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Ο σέρβος υπουργός Εμπορίου, Ρασίμ Λιάιτς δήλωσε ότι οι δασμολογικές συμφωνίες θα ευνοήσουν την εξαγωγή των σερβικών προϊόντων, ιδίως τους τομείς τυριών, κρέατος, πουλερικών, ορισμένων τύπων αλκοολούχων ποτών, ζάχαρης, σιγαρέτων και αυτοκινήτων.

  Ο ίδιος δήλωσε ότι η Σερβία είναι απίθανο να πάρει όλα τα οφέλη στα οποία προσβλέπει.

  «Αυτές οι πέντε χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους», δήλωσε ο Λιάιτς, τονίζοντας ότι η Σερβία θα κάνει ό, τι μπορεί για να αυξηθεί ο κατάλογος των προϊόντων εξαγωγής χωρίς τελωνειακούς δασμούς στις χώρες της Ευρασιατικής Ενωσης.

  Εάν η συμφωνία υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να ανοίξει μια αγορά 180 εκατομμυρίων κατοίκων για τη Σερβία.

  Ο Λιάιτς πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές χώρες, επειδή η Σερβία μέχρι να γίνει μέλος της Ενωσης έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με όποιον θέλει, σημειώνει η σερβική «Politika».

  Πηγή: echedoros-a.gr

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk