• Αναζήτηση
 • Ψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ

  Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατάφερε να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας τις συνταγματικές τροπολογίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πέρασαν από τη Βουλή των Σκοπίων οι τροπολογίες του Συντάγματος και ο συνοδευτικός εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό κοινοβούλιο.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με 81 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών.

  Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες, αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της πΓΔΜ.

  Νωρίτερα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας για την υιοθέτηση των συνταγματικών τροπολογιών από τη Βουλή των Σκοπίων, έπειτα από την εξασφάλιση των 2/3 των βουλευτών.

   

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk