Οι Βρετανοί βουλευτές, που όπως φαίνεται θα απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit την επόμενη εβδομάδα, δημιουργούν τον κίνδυνο να προκληθεί παράλυση ακόμα και να μην αποχωρήσει πιθανόν η Βρετανία από την ΕΕ, προειδοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ σε λιγότερο από 80 ημέρες, αλλά το κοινοβούλιο πιθανόν να απορρίψει την επόμενη εβδομάδα τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Μέι, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.

«Αυτό που είναι περισσότερο πιθανό στην περίπτωση που απορριφθεί αυτή η συμφωνία είναι ότι διατρέχουμε τον κίνδυνο παράλυσης λόγω του Brexit και όταν συμβεί αυτό κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να γίνει και ο μεγάλος κίνδυνος, και αυτό για το οποίο ανησυχεί ο κόσμος, είναι να μην εκπληρώσουμε ουσιαστικά αυτό το οποίο ψήφισαν οι πολίτες», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ στο δίκτυο Sky News.

Πολλοί βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit θέλουν μια πιο καθαρή έξοδο από την ΕΕ και τους θεσμούς της αλλά ο Χαντ δήλωσε ότι το κοινοβούλιο, όπου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα δεν έχει πλειοψηφία, πιθανόν να μην επιτρέψει στην χώρα να βγει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

«Νομίζω ότι τώρα φαίνεται πολύ λιγότερο πιθανόν το κοινοβούλιο να επιτρέψει μια έκβαση η οποία δεν θα περιλαμβάνει μια συμφωνία», δήλωσε ο Χαντ στο BBC.