Υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα είναι η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαία Κυρίτση. Αυτό ανακοινώθηκε σε κομματική εκδήλωση στην Ικαρία και όπως δήλωσε η ίδια για την απόφασή της να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συστράτευση, «η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί συμπόρευση και συνεργασία στη βάση δοκιμασμένων ιδεολογικοπολιτικών αρχών».

«Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ειδικά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να τροποποιήσει δεδομένα. Όπως επίσης η εκλογή και πάλι κομμουνιστή δημάρχου στην Ικαρία, στην Πάτρα, στην Καισαριανή και αλλού, δεν θα είναι απλά μια εκλογική επιτυχία του Κόμματος. Θα είναι κατάκτηση του ίδιου του λαού», ανέφερε.

Η κυρία Κυρίτση είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και αποχώρησε πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015. Είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής στις προηγούμενες εκλογές της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», ενώ τώρα θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο.