• Αναζήτηση
 • Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στηρίζει την κυβέρνηση ο Ζουράρις

  Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφει την αρτιμέλεια της «ιερής Γαίας Μακεδονίας», ωστόσο θα συνεχίσει να στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση «μέχρις λήξεως τής εντολής».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Η΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, σε κείμενό του υπό τον τίτλο «Μακεδονία σακατεμένη».

  Σε αυτό, ο κ. Ζουράρις κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι».

  «Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο «αυτοπροσδιορισμός» ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος, στη συνέχεια πάντως, δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».

  Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε υστερόγραφο όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk