Σε μια κίνηση πλήρους απονομιμοποίησης του υπό παραίτηση υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προχώρησε η ΝΔ στην Βουλή αποχωρώντας από την συνεδρίαση των Επιτροπών Εξοπλιστικών και Εξωτερικών & Άμυνας για τα αντισταθμιστικά των F-16 και δηλώνοντας ότι δεν συζητά με τον υπό παραίτηση υπουργό. Η αιφνιδιαστική κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αμηχανία του κ. Καμμένου ο οποίος φανερά ενοχλημένος δήλωσε ότι «απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση», καταγγέλλοντας την στάση της ΝΔ.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Τασούλας παίρνοντας τον λόγο στην αρχή της συνεδρίασης χαρακτήρισε την διαδικασία «πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη» καθώς γίνεται «κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας». «Δεν γίνεται τόσο σημαντικά και απολύτως ασυνήθιστα θέματα να συζητούνται παρουσία ενός υπουργού που χθες προανήγγειλε στο Συμβούλιο Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων την αποχώρησή του», υπογράμμισε και τόνισε ότι η ΝΔ με δεδομένη «την πρωτοφανή τσαπατσουλιά» με την οποία έφερε προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των αντισταθμιστικών, και μετά την «ανακοίνωσή του ότι είναι εν αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του θα έρθουμε να τα συζητήσουμε με τον διάδοχο του κ. Καμμένου». «Κατόπιν αυτού αποχωρεί και θα έρθει να συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου», δήλωσε ο κ. Τασούλας.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλλει ούτε μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα ούτε έχω δηλώσει πουθενά επισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζοντας «προσβλητική για το ΥΠΕΘΑ την στρατιωτική ηγεσία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» την στάση της ΝΔ. «Γίνεται ακριβώς διότι άλλα λέει στο Κοινοβούλιο και όταν αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 265 εκατ. δολ. και στο κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία ζητά συγγνώμη και αλλάζει τη στάση της και λέει ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους και μετά το βάζει στα πόδια», είπε. «Την καταγγέλλω και να ζητώ να πάρουν θέση όλοι», είπε