Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο γραφείο της πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ακόμη, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ» αόριστον.

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε τον φάκελο, παραλαμβάνοντάς τον.

Ορισμένοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, ο οποίος αναγράφει ως χώρα αποστολής την «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές, πάντως, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα φυλλάδια που περιέχονται στον φάκελο, αναγράφονται φονταμενταλιστικά συνθήματα στα αγγλικά, όπως «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».