Επεισόδια στην πορεία κατά της Μέρκελ στην Αθήνα

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ – Κλειστοί οι δρόμοι

Ένταση σημειώθηκε στη Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της Παλιάς Βουλής, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν διαδηλωτές για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα των ΜΑΤ στη διασταύρωση Σταδίου και Αμερικής, ώστε να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα.

Οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει με οχήματα το δρόμο σε εκείνο το σημείο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στη Βουλή.

Η συγκέντρωση δεν επηρεάστηκε από την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχει προαναγγείλει η ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο δε επετράπη η πορεία προς το Σύνταγμα, που είχαν προαναγγείλει οι διαδηλωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk