Μπαράζ αποστολής ύποπτων φακέλων σε έξι εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς ένας νέος ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), πρώην ΣΕΛΕΤΕ (Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνολογικής Εκπαιδεύσεως) στην Καλογρέζα, ενώ το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ύποπτος φάκελος εστάλη στο ΤΕΙ Αρτας..

Στο σημείο μεταβαίνουν ήδη αστυνομικοί.

Νωρίτερα, σήμερα, όπως έγινε γνωστό τέσσερις ακόμη ύποπτοι φάκελοι με σκόνη εστάλησαν σε Κρήτη, Κέρκυρα,Βόλο και Πολυτεχνείο, λίγες ώρες  μετά το περιστατικό που έλαβε χθες χώρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία, που έστειλε τον φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αποδέκτη την πρύτανη Χρυσή Βιτζιλάκη.

Στην ΕΛ.ΑΣ επικρατεί συναγερμός η οποία ζήτησε από όλες τις πρυτανικές αρχές της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι φάκελοι που εστάλησαν στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας δεν ανοίχθηκαν και έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

ο φάκελος  που παρέλαβε το πολυτεχνείο της Κρήτης περιείχε φυλλάδιο στην αραβική γλώσσα και παραδόθηκε από υπάλληλο του Ιδρύματος, ο οποίος νωρίτερα τον είχε παραλάβει με την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ στη Γραμματεία της πρυτανείας.

Ο φάκελος ήταν σκισμένος σε ορισμένα σημεία, έφερε πλέγμα ενίσχυσης και ήταν άσπρου και πράσινου χρώματος.

Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου αρχικά δεν αξιολόγησαν την αποστολή του φακέλου, ωστόσο σήμερα το πρωί όταν και έγινε γνωστή η αποστολή ύποπτου φακέλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές των Χανίων οι οποίες και παρέλαβαν το φάκελο.

Το απόγευμα μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα από την εξέταση της σκόνης που εντοπίσθηκε στον πρώτο φάκελο, ο οποίος είχε φτάσει χθες το μεσημέρι στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φάκελο προς το πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε μια χειρόγραφη επιστολή στα αγγλικά που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νίκη του ισλάμ θα επέλθει χωρίς τους μουσουλμάνους. Στους άλλους φακέλους υπήρχαν φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.