Χωρίς την παρουσία του γιου του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, για τον οποίο έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχή φορά που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το οποίο συνέχισε με καταθέσεις μαρτύρων.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση όταν ο κατηγορούμενος απηύθυνε ερώτηση στη ξαδέλφη του Μάριου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή της αλλά και την αγανάκτηση της μητέρας του Μάριου που του φώναξε: «Είσαι ψεύτης και δολοφόνος. Πες μου επιτέλους πού έχεις θάψει το παιδί μου».

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, υποστήριξε ότι ο βασικός κατηγορούμενος με τη σύζυγό του απέτρεπαν τη μητέρα του Μάριου, αλλά και τους συγγενείς του να δηλώσουν την εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία.

«Η θεία μου πήγε στην αστυνομία όταν άρχισε να υποψιάζεται, όπως όλοι μας, ότι ο κατηγορούμενος και η οικογένειά του δεν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν. Το κατάλαβε γιατί επικρατούσε τρόμος. Ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του μας έλεγαν να μην πάμε στην αστυνομία. Εμπιστευόμασταν έναν άνθρωπο που έλεγε ότι είναι ο Θεός. Η θεία μου άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν σε κάποιο από τα τηλεφωνήματα με τους απαγωγείς, μου είπε ότι η φωνή της φάνηκε γνωστή», είπε η μάρτυρας.

Η ξαδέλφη του Μάριου κατέθεσε ότι όταν η μητέρα του 26χρονου είπε στον κατηγορούμενο ότι τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει για να τα δώσει στους απαγωγείς ήταν προσημειωμένα, εκείνος άρχισε να φωνάζει.

«Έγινε έξαλλος και φώναξε έντονα στη θεία μου ότι βγαίνει από την υπόθεση. Η θεία μου τότε του είπε να μην ασχοληθεί. Ο κατηγορούμενος μας έλεγε να μη μιλάμε για την απαγωγή, να μην ανοίγει ο κύκλος και να λέμε ότι τα χρήματα που μαζεύουμε τα θέλουμε για λόγους υγείας», είπε η ξαδέλφη του 26χρονου.

Στην κατάθεσή του ο θείος του Μάριου εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος δεν έπαιρνε ναρκωτικές ουσίες, κάτι που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος.

«Στις 11/8/2012 με παίρνει τηλέφωνο η Βαρβάρα και μου είπε ότι απήγαγαν τον Μάριο. Πρέπει να βρεθούν 620 χιλιάδες ευρώ, μου είπε. Όταν πήγα στο σπίτι του κατηγορούμενου και τον ρώτησα τι συμβαίνει με τον Μάριο, μου είπε ότι ο Μάριος παίρνει ναρκωτικά και χρωστάει αυτό το ποσό. «Με πίστωση τα έπαιρνε; Κι εσύ που το ξέρεις;» τον ρώτησα. «Έχω διαίσθηση» μου απάντησε» συμπλήρωσε.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε πει στην μητέρα του Μάριου ότι ο βασικός κατηγορούμενος ή είναι εκείνος που έχει κάνει την απαγωγή ή είναι ντίλερ των απαγωγέων.

«Δεν το πιστεύω, μου είπε. Του είχε τυφλή εμπιστοσύνη. Εγώ αυτή την εικόνα είχα. Είχα υπόνοιες γιατί μας απέτρεπε να πάμε στην αστυνομία, ήξερε το ακριβές ποσό που ζητούσαν και επειδή έλεγε ότι ο Μάριος παίρνει ναρκωτικά», είπε ο μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και σε ένα τηλεφώνημα που έμαθε ότι είχε γίνει μεταξύ της γιαγιάς του Μάριου και του βασικού κατηγορούμενου.

«Τον Δεκαπενταύγουστο ο κατηγορούμενος πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του Μάριου για να της ευχηθεί. Εκείνη του είπε «φέρε μου το παιδί» κι εκείνος τότε απάντησε: «Έκανε μαγκιές το παιδί και το τακτοποιήσαμε»».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 16 Ιανουαρίου οπότε και θα καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες.