«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ότι την ώρα που επιδίδεται σε απίστευτης γελοιότητας ασκήσεις καρεκλοθηρίας τόσο η ίδια όσο και η συστημική, δήθεν, αντιπολίτευση υποδέχονται γονυκλινείς την Α. Μέρκελ, την πρωθυπουργό μιας χώρας που έχει επιβάλει, με την εθελόδουλη συναίνεση τους, μια νέα αφανή τώρα κατοχή στη χώρα μας». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, καταγγέλλει επίσης την «οπερετική», όπως την χαρακτηρίζει κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και τη «σιωπηρή κατεστημένη αντιπολίτευση ότι αξιοποιεί όλο το τυραννικό χουντικό νομικό οπλοστάσιο για να τρομοκρατήσει τους πολίτες, να μετατρέψει την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενο φρούριο και να απαγορεύσει, παραπέμποντας στις πιο μαύρες εποχές, τις συναθροίσεις στην Αθήνα, ως να ήταν μια γερμανοκρατούμενη πόλη».

Το κορυφαίο στέλεχος της ΛΑΕ επαναλαμβάνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα γιατί «δεν αναγνωρίζει και δεν επιστρέφει το διεθνώς αναγνωρισμένο κατοχικό δάνειο και τους κλαπέντες πολιτιστικούς θησαυρούς. Γιατί αρνείται να καταβάλλει τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τις μεγάλες καταστροφές που επέφερε ο γερμανικός ναζιστικός πόλεμος, η γερμανική ναζιστική κατοχή και θηριωδία στην χώρα μας».

Και προσθέτει πως η «Α. Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη γιατί η ίδια και η κατεστημένη Γερμανία πρωτοστάτησαν για να επιβάλλουν μνημόνια καταστροφής της χώρας και ένα συνεχιζόμενο, όπως λένε, «μεταμνημονιακό» καθεστώς αιώνιας κηδεμονίας και λιτότητας στην χώρα».

Επίσης ο κ. Λαφαζάνης καταλογίζει εκβιασμούς στην κ. Μέρκελ όσον αφορά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με στόχο, όπως λέει, την περίσφιξη της Νατοϊκής και ευρωενωσιακής φυλακής στους λαούς των Βαλκανίων και στην χώρα μας, η οποία θα συνοδεύεται με ασύμφορες ρυθμίσεις για την ειρήνη και την συνεργασία των λαών.

Ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ καταλήγει καλώντας σε συγκέντρωση στα Προπύλαια σήμερα στις 6 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει, και τονίζει: «Μόνο οι ραγιάδες υποδέχονται με τιμές τους δυνάστες και δημίους τους. Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, κοινωνικά δίκαιη και ανεξάρτητη, χωρίς κηδεμονίες, γερμανοαμερικανικά δεσμά, ολιγαρχίες και λιτότητα».