• Αναζήτηση
 • Viohαlco: Συνεργασία της Etem Bulgaria με την Gestamp για την αυτοκινητοβιομηχανία

  Επένδυση 30 εκατ. ευρώ για νέα γραμμή διέλασης στη Βουλγαρία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  H Etem Bulgaria, 100% θυγατρική της Viohalco στον τομέα διέλασης του κλάδου αλουμινίου του ομίλου αποφάσισε στις 7 Ιανουαρίου 2019 την απόσχιση του κλάδου παραγωγής προφίλ αλουμινίου και του κλάδου πρόσθετης επεξεργασίας προφίλ για την αυτοκινητοβιομηχανία, και την εισφορά τους αντίστοιχα σε δύο θυγατρικές της Εtem Bulgaria.

  Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προαναφερθείσα απόφαση θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς της επενδυτικής συμφωνίας που έχει συνάψει η Etem Bulgaria με την Gestamp, ενός διεθνούς Ομίλου που ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή μεταλλικών τμημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα δημιουργηθούν δύο κοινοπραξίες, οι οποίες θα επικεντρωθούν στη διέλαση και την επεξεργασία προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 30 εκ. ευρώ προγραμματίζεται να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια, για την εγκατάσταση νέας γραμμής διέλασης και σχετικών μηχανημάτων για περαιτέρω επεξεργασία προφίλ αλουμινίου στη Βουλγαρία.

  Η συμφωνία θα ενισχύσει την θέση της Etem Bulgaria στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα συμβάλει στην επιτυχή κάλυψη της αυξημένης ζήτησης προϊόντων αλουμινίου, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου, υποστηρίζει η Viohlaco.

  Η προαναφερθείσα συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk