Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτή τη φάση γίνεται η συλλογή των δηλώσεων, με διορία τριών μηνών για τους κατοίκους του εσωτερικού και έξι για όσους μένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Το 2019 το Κτηματολόγιο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν έναν αναλυτικό οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να κατοχυρώσουν την περιουσία τους.

Ποιες είναι οι νέες περιοχές όπου «τρέχουν» οι συλλογές δηλώσεων;

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 άρχισε η συλλογή δηλώσεων για τις περιφερειακές ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας και της Λακωνίας. Η προθεσμία λήγει στις 8 Απριλίου 2019 για τους κατοίκους του εσωτερικού και στις 8 Ιουλίου για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Δημόσιο.

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ξεκινά η συλλογή δηλώσεων για τις περιφερειακές ενότητες Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας. Η προθεσμία λήγει στις 15 Απριλίου 2019 για τους κατοίκους του εσωτερικού και στις 15 Ιουλίου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού αλλά και του Δημοσίου. Επιπλέον, μέσα στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα αρχίσει και η υποβολή δηλώσεων για την περιφερειακή ενότητα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Σε πόσες περιοχές γίνεται αυτή τη στιγμή συλλογή δηλώσεων;

Από τον περασμένο Νοέμβριο (που «τρέχει» το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης) έως τώρα η συλλογή των δηλώσεων γίνεται σε 23 περιφερειακές ενότητες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ