Παράσταση Πολιτικής Αγωγής κατά του Δημοσίου και των διοικήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δήλωσαν οι μικρομέτοχοι της τράπεζας, στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, η οποία έχει μπει σε τροχιά δεύτερη φορά, ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μικρομέτοχοι εξαίρεσαν τη διοίκηση του Αγγέλου Φιλιππιδη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΤΤ.

Την παράσταση κατέθεσε, ως εκπρόσωπος ευάριθμων μικρομετόχων, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε  μύδρους κατά του Δημοσίου, για δομικές ευθύνες στην υπόθεση, ακόμη και στο λουκέτο της τράπεζας – με «τεράστια ζημία» για τους μικρομετόχους της τραπεζας.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση της περίπτωσης Φιλιππίδη, ο ίδιος εκτίμησε ότι «η διοίκησή του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στα τέλη του 2010 ήταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες».

Οι μικρομέτοχοι – δια του κ. Κυριακόπουλου – κάνουν λόγο για «θράσος του Δημοσίου, να επιθυμεί να παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή, παριστάνοντας το θύμα, ενώ είναι θύτης στην υπόθεση αυτή».