Εκ νέου πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις 8 σήμερα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η οποία ξύπνησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε συνθήκες ολικού παγετού.

Σύμφωνα με τη voria.gr λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών και του παγωμένου εδάφους, έχει αρχίσει να το στρώνει ακόμη και σε δρόμους στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί σταδιακά και στα δυτικά της πόλης, όπου μάλιστα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αργά το μεσημέρι. Ήδη, στην Καλαμαριά, τη Μηχανιώνα, την Τούμπα, τη Χαριλάου, τις Συκιές, την Άνω Πόλη, υπάρχει χιονόστρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η θερμοκρασία στα προάστια της Θεσσαλονίκης έχει κατρακυλήσει στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο βρίσκεται στο -0,5.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι έντονες χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Μετά, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας από το ρεύμα νοτιάδων που φέρνει η κακοκαιρία «Υπατία», θα «το γυρίσει» σε χιονόνερο ή ακόμη και βροχή. Ωστόσο, εξαιτίας του εγκλωβισμένου ψύχους στα ορεινά, ημιορεινά και τα προάστια με υψόμετρο της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως οι χιονοπτώσεις να συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, στον δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που ξέσπασε το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, στη Voria.gr, οι διευθυντές όλων των σχολείων, έχουν ενημερώσει τους γονείς προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους και σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, τα παιδιά θα παραμείνουν στο σχολείο για φύλαξη.

Χάος στους δρόμους

Σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης: στην Τσιμισκή, στην Εγνατία, στη Μητροπόλεως, στη Λεωφόρο Νίκης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Αγ. Δημητρίου, στη Βασ. Όλγας, στην Κ. Καραμανλή, στην Κασσάνδρου, στην Ολυμπιάδος, στην Αλ. Παπαναστασίου και στη Λεωφόρο Στρατού.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Περιφερειακή Οδό, αλλά και στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, όπου η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερη πυκνή, ενώ μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βούλγαρη, στην είσοδο της Περιφερειακής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ήδη βρίσκονται στην Περιφερειακή Οδό έξι οχήματα αποχιονισμού καθώς και άλλα τρία στη Μουδανίων. Όπως σημείωσε, μιλώντας στη Voria.gr από χθες συνεργεία είχαν ήδη ρίξει αλάτι τόσο λόγω παγετού, όσο και εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας.