Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης με ταχυδρομικά δέματα μέσω εταιρειών αερομεταφορών προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιoύνταν στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής στην Ελληνική επικράτεια, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών.

Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, έως τώρα, ποσότητες αποξηραμένου φρούτου ACAI (superfood), οι οποίες ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 36 κιλών, ενώ κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις. «Εγκέφαλος» φέρεται να είναι ένας έλληνας στη Βραζιλία ο οποίος αναζητείται ενώ χρηματοδότης εξετάζεται να είναι ένας υπήκοος Αλβανίας που βρίσκεται σε φυλακές στη Γερμανία.

Από την έως τώρα προανάκριση και διεθνή συνεργασία, έχουν προκύψει οι διαδρομές αποστολής των ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αερομεταφορών, που περιείχαν τις αναφερόμενες ποσότητες κοκαΐνης από την Βραζιλία. Ειδικότερα τα μέλη του κυκλώματος πριν περίπου έξι μήνες είχαν φέρει και πάλι κοκαΐνη εμποτισμένη σε ρούχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθαρή αξία της κοκαΐνης που βρέθηκε ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.