Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Θεσσαλονίκη δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Οι διάδρομοι προσγείωσης/απογείωσης παραμένουν ανοιχτοί, παρά την επιδείνωση του καιρού και οι πτήσεις διεξάγονται μέχρι στιγμής κανονικά.

Παρόλα αυτά, με ανακοίνωσή της, η Fraport Greece συστήνει, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προς το επιβατικό κοινό που προγραμματίζει τις επόμενες ώρες να μετακινηθεί αεροπορικώς από και προς την Θεσσαλονίκη να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των πτήσεων είτε επικοινωνώντας  με την αεροπορική τους εταιρία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου www.skg-airport.gr.

O εκχιονισμός στους διαδρόμους, τροχόδρομους και χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών συνεχίζεται κανονικά. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διαθέτει διευρυμένο στόλο 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων και αποπαγοποιητικό εξοπλισμό, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο διεξήχθη και σχετική άσκηση ετοιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, πολλοί επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου οι διάδρομοι παρέμειναν ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης. Όμως λόγω της χαμηλής νέφωσης ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους.