Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρεται σε απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στη σημερινή τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την εκλογική διαδικασία.

Δεν ξέρουμε ποιος πολιτικός αταβισμός οδήγησε τον πρόεδρο της ΝΔ να φαντάζεται νοθείες, σίγουρα πάντως, δεν είναι η ιστορία και η πρακτική της Αριστεράς, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Χαρίτση:

Δεν περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να τηρήσει τους κανόνες της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Περιμένουμε, όμως, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη στοιχειώδη σοβαρότητα και θεσμική ευθύνη.

Σήμερα ωστόσο, ο κ Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμη και τον πιο κακό του εαυτό, ζηλεύοντας, μάλλον, τον αντιπρόεδρό του. Έφτασε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να υπονοήσει ότι η Κυβέρνηση μεθοδεύει νοθεία στις επόμενες εκλογές.

Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση που αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής και συνιστά μέγιστη προσβολή προς όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών που διασφαλίζουν κάθε φορά την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών. Και το ίδιο πράττουν και τώρα.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη. Η Αριστερά σε αυτή τη χώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Δεν ξέρουμε ποιος πολιτικός αταβισμός οδήγησε τον πρόεδρο της ΝΔ να φαντάζεται νοθείες, σίγουρα πάντως, δεν είναι η ιστορία και η πρακτική της Αριστεράς.

Προφανώς, για να καταφύγει σε μια τόσο εμπρηστική και επικίνδυνη ρητορική, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πλήρη πανικό. Ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας του προγράμματος της ΝΔ αποκαλύπτεται κάθε μέρα που περνά.

Αντίθετα, τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια αποδίδουν καρπούς και αυτό γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό από τους πολίτες.

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει τίποτα να φοβάται ως προς την εκλογική διαδικασία. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, με απολύτως ομαλό, διάφανο και αδιάβλητο τρόπο και το κόμμα του θα τις χάσει. Για μία ακόμη φορά.