• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

  «Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας» είπε κατά την αρχή της ομιλίας του στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

  «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που καλούμαστε να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Η ΝΔ θα ανταποκριθεί στην αποστολή της», υπογράμμισε.

  Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η χώρα δεν μπορεί να διαλυθεί επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. «Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  «Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

  «Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ’ ό,τι παρέλαβε τη χώρα».

  Μίλησε, επίσης, για «κωμωδία της εξουσίας», «πολιτικό survivor». Όπως τόνισε, η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».

  Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» Όπως είπε, καθώς «σε μία Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».

  Με τη στήριξη των πολιτών θα αναλάβουμε τις τύχες της πατρίδας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση, με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα.

  Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει πάλι στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας.

  Για τα σενάρια περί κυβέρνησης μειοψηφίας με ψήφο ανοχής: «Πριν φτάσουμε στην ανοχή, θα πρέπει να μιλάμε για συνενοχή και εδώ είναι σαφείς οι ευθύνες του κ. Καμμένου. Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες από την κυβέρνηση, για να εμποδίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παραμένοντας στην κυβέρνηση είναι σαν να δίνει το στυλό στον κ. Τσίπρα, για να την υπογράψει».

  Από το στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γλίτωσε ο Πάνος Καμμένος και η αποτυχημένη ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία», σχολίασε σε ειρωνικό τόνο για την αναβολή της συνεδρίασης.

  Σε περαιτέρω αναφορά στον αρχηγό των ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «ακούμε όλοι μαζί ένα νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής σε περίπτωση που ο Καμμένος κάνει τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή Σκοπιανό» και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του Τσίπρα αφού εφόσον διαφωνούσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε να είχε φύγει. Αντιθέτως έφυγε ο Κοτζιάς μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό με απειλές και κατηγορίες για χρηματισμό οι οποίες ακόμα αιωρούνται αφού ούτε ο Κοτζιάς ούτε ο Τσίπρας έδωσαν την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά στη δημοσιότητα».

  «Ο Καμμένος έπρεπε να είχε φύγει εδώ και μήνες. Μένοντας έδωσε το στυλό στον Τσίπρα να υπογράψει άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος», κατέληξε.

  Μίλησε, επίσης, για «κωμωδία της εξουσίας», «πολιτικό survivor». Όπως τόνισε, η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».

  Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε ότι είναι μόνο η αρχή «καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα».

  Εκτίμησε ότι οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

  Ξεκινώντας την ομιλία του δεν παρέλειψε να καλωσορίσει τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας».

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  One Channel Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk