Μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό, το γραφείο Τύπου της κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, σε σχόλιο του, καυτηριάζει την πολιτική της κυβέρνησης η οποία τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, καταδικάζει τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά της σχέδια και ζητά από τον λαό να την καταδικάσει συνολικά, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Το σχόλιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Για τον ελληνικό λαό είναι παντελώς αδιάφορο το αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει να σώσει το γάμο του με τον ακροδεξιό του εταίρο κ. Καμμένο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση ή συνοδοιπόρους, θα συνεχίσει την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, καρπός των οποίων υπήρξε και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι εκλογές, όποτε γίνουν, είναι μια ευκαιρία για να καταδικάσει ο λαός τόσο τους σημερινούς, όσο και τους προηγούμενους κυβερνώντες, που θέλουν να ξεπλυθούν στη λαϊκή συνείδηση, μαζί με εκείνα τα κόμματα ή στελέχη, που προετοιμάζονται για το ρόλο του μπαλαντέρ είτε στον ένα είτε στον άλλον.

Η πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ»