Με τον Ακη Τσοχατζόπουλο παραλλήλισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τον Πάνο Καμμένο θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχτισε την καριέρα του κατακεραυνώνοντας τον κ. Τσοχατζόπουλο και τώρα «υπερασπίζεται» τέτοιες τροπολογίες.

«Ο υπουργός που έχτισε την καριέρα του κατακεραυνώνοντας πρώην υπουργούς για τα αντισταθμιστικά φέρνει τροπολογία, που λέει ότι ισχύει από το 2000 του Άκη Τσοχατσόπουλου, με την οποία υπερασπίζεται τη δική του», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα υπογράμμισε ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν έχει να κάνει με την αμερικάνικη κυβέρνηση αλλά με την Lockheed και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να πει ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τις συμβάσεις. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, οργιάζουν οι φήμες στην πιάτσα και «ο υπουργός θέλει να μας πείσει ότι δεν ξέρει ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα αναλάβουν».

Συνεχίζοντας τα πυρά του κατά του κ. Καμμένου υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι «υπουργός υπό προθεσμία σύμφωνα τουλάχιστον με τα δικά του λεγόμενα».

«Αν και σύμφωνα με δικά του λεγόμενα είναι υπουργός υπό προθεσμία, φέρνει αυτή την τροπολογία. Δεν νομιμοποιείται να πράξει κάτι τέτοιο. Θεωρώ δεδομένο ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσουν ότι πρέπει να αποσυρθεί η τροπολογία», είπε χαρακτηριστικά. Σε διαφορετική περίπτωση «αποδεικνύεται ότι γίνεται εδώ μέσα της καρέκλας και ντιλάρει ο καθένας για τον εαυτό του τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας».

Κλείνοντας, πάντως, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια τροπολογία που έχει τις ρίζες της στην εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου, την ώρα που τα «230 εκατομμύρια ευρώ τα πληρώνει ο ελληνικός λαός γιατί μπαίνουν μέσα στη σύμβαση».