Σπουδαία νίκη επί της Μπασκόνια στην παράταση με 91-87 (κανονικός αγώνας 80-80) πέτυχε ο Ολυμπιακός, ανεβάζοντας το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα στο 11-6, με την ομάδα του λιμανιού να διεκδικεί για τα καλά την τέταρτη θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο του αγώνα με μεγάλη ανατροπή, καθώς το παιχνίδι μέχρι και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας έμοιαζε χαμένο. Οι Πειραιώτες όμως είχαν καρδιά λιονταριού και με ηγέτη τον τεράστιο Κώστα Παπανικολάου γύρισαν το ματς και πήραν την μεγάλη νίκη.

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ανέβασε υψηλό πυρετό και νοσηλεύεται, αλλά τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την ομάδα του Πειραιά. Ο Κώστας Παπανικολάου τα έκανε όλα. Έπαιξε και για τον σέρβο σέντερ και για… όλη την ομάδα του, σε στιγμές που όλα έδειχναν ότι οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι. Βέβαια θα πρέπει εδώ να γίνει ιδιαίτερη μνεία σε δύο ακόμα παίκτες της ομάδας του λιμανιού, τον Ζακ Λεντέι και τον Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι έδωσαν πολλές μάχες και στις δύο ρακέτες.

Η Μπασκόνια έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο και η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να περιορίσουν το σκοράρισμα των Ισπανών. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μάλιστα η διαφορά έφτασε και στους εννιά πόντους για την Μπασκόνια (55-64) αλλά εκεί μίλησε ο Παπανικολάου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και κατάφερε να ισοφαρίσει 80-80 με απίστευτο τρίποντο (με ταμπλό) στην εκπνοή του αγώνα.

Ο Παπανικολάου τελείωσε το ματς με 22 πόντους (έχοντας 6/7 τρίποντα) ενώ πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ο Ζακ Λεντέι με 23. Όπως προαναφέραμε μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Γιώργος Πρίντεζης και τέλος καλό όλα καλά για τους Πειραιώτες που αρνήθηκαν να χάσουν.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-47, 55-62, 80-80 κ.α., 91-87 παρ.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λάτισεβς (Λετονία), Πεεράντι (Εσθονία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 17 (3), Τουπάν, Σπανούλης 4, Τίμα, Στρέλνιεκς 2, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 19, Παπανικολάου 22 (6), Μάντζαρης, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 23.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Βιλντόζα 19 (2), Βόιτμαν 10 (1), Χουέρτας 17 (1), Τζάνινγκ 8 (2), Ντιοπ, Πουαριέ 17, Σιλντς 3, Χίλιαρντ 13 (2).