Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η καταμέτρηση των χαπιών Captagon (τα επονομαζόμενα και ως χάπια των τζιχαντιστών) που βρισκόταν μέσα σε κοντέινερ που εντοπίστηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, σε κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με ομόλογες Αρχές της Τουρκίας και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΣΔΟΕ και τελωνειακών αρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια στη παρούσα φάση, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκατομμύρια χάπια.

Το κοντέινερ περιείχε 24 παλέτες με 540 ράβδους μόλυβδου και μέσα σε κάθε ράβδο υπολογίζεται ότι οι πρωταγωνιστές της μεταφοράς του παράνομου φορτίου είχαν κρύψει τα χάπια.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η εταιρεία που φέρεται να είχε αναλάβει τη μεταφορά του κοντέινερ από τη Συρία προς τη Κροατία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτίο των συγκεκριμένων χαπιών είχε φθάσει στην Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες.

Το θέμα προβάλλεται και σε τουρκικά ΜΜΕ καθώς στελέχη των διωκτικών Αρχών της γειτονικής χώρας φέρεται να είχαν την σχετική πληροφόρηση για τη μεταφορά των χαπιών ενώ στην ιστοσελίδα της η Ηurriyet προέβαλλε και βίντεο από τη διαδικασία καταμέτρησης.