Με ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως είναι άσχετοι με την αναρχική συλλογικότητα οι δυο νεαροί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς μετά την καταδρομική επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «σταματήστε επιτέλους να ταλαιπωρείτε άσχετους (για τις συλλήψεις μετά την παρέμβαση στην πρεσβεία των ΗΠΑ)» σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «Ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες μας είναι παντελώς άγνωστοι και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον τους για πράξεις που κάναμε εμείς. Αυτή η πρακτική της αστυνομίας που τείνει να γίνει συνήθεια των τελευταίο καιρό πρέπει να σταματήσει.»

Επισημαίνεται ακόμη ότι: «Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι όσοι πήγαμε στην παρέμβαση, τόσοι και επιστρέψαμε. Κανένα μέλος δεν προσήχθη και πολύ περισσότερο κανένα μέλος μας δεν συνελήφθη. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την πρεμούρα των αρχών να δείξουν αποτελεσματικότητα στο αφεντικό, από την άλλη όμως το να μαζεύουν όποιον τυχαίο βρουν στον δρόμο και να του φορτώνουν κατηγορίες είναι τελείως ανήθικο και ελεεινό. Πόσο μάλιστα όταν τέτοιες πρακτικές «καρφώνουν» άδικα ανθρώπους όχι μόνο στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα κιτάπια των ΗΠΑ και των δικών τους υπηρεσιών.»

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το απόγευμα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε σχετικά: «Καμία σχέση δεν έχουν οι δυο συλληφθέντες με την ομάδα μας. Οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Να χαίρεστε τον «Περσέα» σας.

ΥΓ. Αυτοί που έλεγαν οτι έχουμε πάει σε όλες τις πρεσβείες αλλά οχι στην πρεσβεία των ΗΠΑ τι έχουν να πούν τώρα;»