Κρατούμενος απείλησε σωφρονιστικούς στις φυλακές Κασσάνδρας

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση από κρατούμενο, ο οποίος προσπάθησε να βάλει και φωτιά στη φυλακή

Άγριο επεισόδιο ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αγροτική Φυλακή Κασσανδρας, σημαίνοντας συναγερμό στην Αστυνομία, όταν ένας κρατούμενος όρμησε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους τραυματίζοντάς τους.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι, όταν ο αλλοδαπός κρατούμενος -καταδικασμένος για ναρκωτικά- υπό την απειλή ξυραφιού, έπιασε όμηρο τον σωφρονιστικό υπάλληλο και στη συνέχεια χτύπησε στο κεφάλι με τσάπα τον αρχιφύλακα της φυλακής.

Στη συνέχεια, έριξε πετρέλαιο μέσα στην πτέρυγα και επιχείρησε να βάλει φωτιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία.

Ο αρχιφύλακας, χτυπημένος στο κεφάλι από την τσάπα, και ο σωφρονιστικός υπάλληλος. που έχει υποστεί ελαφρύ κόψιμο στον λαιμό, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που είναι καταδικασμένος σε επταετή φυλάκιση για υποθέσεις ναρκωτικών μετήχθη από το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας στη Χαλκιδική ενώ μέχρι στιγμής, οι λόγοι της άγριας επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Σπύρος Καρακίτσος, δήλωσε στο protothema.gr: «Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας των ελληνικών φυλακών. Αυτή τη φορά στην Αγροτική φυλακή Κασσανδρας, ο αρχιφύλακας χτυπήθηκε από έναν αλλοδαπό κρατούμενο με ένα γκασμά στο κεφάλι στην προσπάθεια του να σώσει από τα χέρια του τον όμηρο σωφρονιστικό υπάλληλο που ο κρατούμενος είχε στο λαιμό του το ξυράφι».

«Ευτυχώς και οι δυο κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο, γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Το υπουργείο δικαιοσύνης και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικης Πολιτικής φέρει ακέραια την ευθύνη και για αυτό το περιστατικό, αφού μας έχει εγκαταλείψει στην μοίρα μας, χωρίς βοήθεια. Η πολιτική της κορδέλας έχει αποτύχει οικτρά! Παραμένουμε ασυντόνιστοι και εγκαταλελειμμένοι» πρόσθεσε.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk