Τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων που καταρτίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνεται υπόψη για την κατάρτιση του εκάστοτε Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προβλέπει το νομοσχέδιο για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό ορίζεται ότι από 1.1.2019 οι προσλήψεις του πάσης φύσεως τακτικού και εποχικού προσωπικού φορέων της Γενικής Κυβέρνησης διενεργούνται βάσει πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού.

Προβλέπονται, ωστόσο, και κατ’ εξαίρεση προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικού που δεν έχουν ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό αλλά μόνο με επείγοντα χαρακτήρα και εφόσον υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις και σχετικό αιτιολογημένο αίτημα του αρμόδιου υπουργού.

Ακόμα προβλέπεται ότι και φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων ενώ θεσπίζονται και ρυθμίσεις που αφορούν την ενδυνάμωση της λειτουργίας του ΑΣΕΠ, τις αποδοχές του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του (ορίζονται στο 70% των αποδοχών του προέδρου, του αντιπροέδρου και του συμβούλου του ΝΣΚ).

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο Νόμου ΑΣΕΠ

Αιτιολογική Έκθεση ΑΣΕΠ