Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να ολοκληρώθηκαν και το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Τρίτης, κάποιες σχολικές μονάδες αναμένεται να μην ανοίξουν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα.

Ειδικότερα, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές αναμένεται μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το χιόνι και τον παγετό που υπάρχει στους δρόμους, αλλά και πιθανές ελλείψεις σε πετρέλαιο για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος Φλώρινας έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Παράλληλα, δεν λειτούργησαν σήμερα Δευτέρα, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Γρεβενών, καθώς και στους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.