Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα και αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία γνωστοποιεί ότι σήμερα και αύριο θα σημειωθεί πολύ ισχυρός παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας στην ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου. Την Τρίτη τα φαινόμενα αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.