• Αναζήτηση
 • Η Κρατική Ασφάλεια ανακρίνει τους δέκα προσαχθέντες από την πρεσβεία των ΗΠΑ

  Οι δράστες πέταξαν τις μπογιές στην είσοδο του πάρκινγκ της πρεσβείας, που βρίσκεται στην οδό Δορυλαίου. Το υλικό από τις κάμερες αναμένει η ΕΛ.ΑΣ, την ώρα που η ανάκριση των προσαχθέντων συνεχίζεται

  Η Κρατική Ασφάλεια έχει αναλάβει την προανάκριση των δέκα ατόμων που προσήχθησαν μετά την επίθεση με μπογιές της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

  Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι από το πλάι του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδόνων, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

  Οι δράστες, περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν.

  Τελικά οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

  Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να αναζητήσουν από την ασφάλεια της πρεσβείας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, προκειμένου να το εξετάσουν, αλλά και να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας