Το ΚΚΕ δεν θα συμβάλει στο κλίμα κοκορομαχίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σχολίασε η Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, χαρακτηρίζοντας «γελοιότητες» τα περί πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό το στέλεχος του ΚΚΕ πήρε σαφείς αποστάσεις τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς μάλιστα να αποκλείσει το ενδεχόμενο σε περίπτωση αποχώρησης του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση «να υπάρξουν συμμαχίες στην παρούσα Βουλή που θα στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική μέχρι τέλους».

Μιλώντας στο «Open», είπε ότι «μικρή σημασία έχει για το λαό αν θα γίνουν τώρα ή σε λίγους μήνες οι εκλογές ενώ επανέλαβε την θέση του κόμματός της ότι Συμφωνία των Πρεσπών είναι «άσχημη και αντιλαϊκή και για τους δύο λαούς, τους οποίους περιπλέκει σε περιπέτειες την επόμενη περίοδο», ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει όταν έρθει στη Βουλή.

Η κυρία Ράζου κάλεσε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ σε συνθήκες που συσσωρεύονται επικίνδυνα σχέδια για τη χώρα και τα Βαλκάνια και τόνισε ότι «όποτε στηθούν οι κάλπες ο λαός πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την πείρα του από την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ». Όσον αφορά την σκανδαλολογία σημείωσε ότι «θα αξιοποιείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να κρυφτεί η στρατηγική τους ταύτιση» ενώ σχετικά με την Novartis ανέφερε ότι «για να πέσει άπλετο φως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ανοιχτούν τα πάντα και για τους μάρτυρες».