• Αναζήτηση
 • Τσίπρας σε Ερντογάν: Ενδειξη αδυναμίας οι κραυγές της επιθετικής ρητορικής

  «Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανάκαμψης»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Σαμοθράκη για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανάκαμψης, ενώ μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως  «μπροστά σε αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά  στο κόστος ή στο ρίσκο».

  Ο κ. Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα και προς τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Τουρκία επανέρχεται συχνά σε μία ακατανόητη ρητορική. «Η Ελλάδα έχει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μην μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Οι κραυγές της επιθετικής ρητορικής, να ξέρουν ότι δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας».

  Το 2019, σημείωσε, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. «Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.

  Μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας

  Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του ότι θέλει να στείλει μηνύματα εντός και εκτός της χώρας . «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα.

  Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας», είπε ο κ. Τσίπρας.

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο One Hyde Park Η θεραπαινίς Καντελάρια άφησε τις μικρές σταγόνες τσαγιού να κυλήσουν μέσα στις πορσελάνινες De Gournay κούπες. Παρατήρησα ότι τα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk