Δέκα νέα έργα αμυντικής βιομηχανίας θα αναπτυχθούν στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Αζερμπαϊτζάν «Trend» για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 300 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Οπως σημειώνεται, όλα τα νέα έργα της αμυντικής βιομηχανίας θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου «Στόχος 2023».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του θα ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία και θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή αμυντικών προϊόντων.

«Εχω δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να μην προβαίνουν σε εισαγωγές προϊόντων που υπάρχουν στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η Τουρκία είναι σε θέση να παράγει τα σχετικά προϊόντα», είπε ο Ερντογάν.

Σημαντικές εξαγωγές

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι σύντομα η χώρα θα αρχίσει τη μαζική παραγωγή του εγχώριου άρματος μάχης Αλτάι.

Κατά τους 11 μήνες του 2018, οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 16,05% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017, φθάνοντας τα 1,782 δισ. δολάρια.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018, προϊόντα τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αξίας 150,5 εκατομμυρίων δολαρίων εξήχθησαν στο Ομάν, στην Ολλανδία αξίας 72,3 εκατομμυρίων δολαρίων και αξίας 71,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει επενδύσει στην αμυντική βιομηχανία περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr