Κανονικά διεξάγονται απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αφού από νωρίς το πρωί έγιναν όλες οι απαραίτητες διεργασίες που απαιτούνταν λόγω του χιονιά, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο PR manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, λέγοντας ωστόσο ότι «παραμένουμε σε ετοιμότητα υψηλού επιπέδου».

Οπως επισήμανε ο ίδιος, το snow control του «Μακεδονία» ενεργοποιήθηκε στις 6:45 και πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές ρίψεις αλατιού σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου μέχρι και τις 9 το πρωί.

Πρόσθεσε δε ότι «τα εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λόγω της χαμηλής νέφωσης και όχι του χιονιά, συνολικά 11 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονίας σε αυτά των Καβάλας και Αθηνών.

Νέα χιονόπτωση

Νέα χιονόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, «αν και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την ένταση του καιρικού φαινομένου», επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, λέγοντας ότι «η ύφεση που βλέπουμε αυτήν την ώρα θα είναι πρόσκαιρη».

Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να χιονίζει στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τριακόσια έως τετρακόσια μέτρα. Στην Κεντρική Μακεδονία επιχειρούν 75 μηχανήματα – αλατιέρες και θα συνεχίσουν να επιχειρούν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Η κυκλοφορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα περίχωρα διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.