Mία από τις πιο δύσκολες διασώσεις αποδείχθηκε η αεροδιακομιδή ασθενή από την πλατφόρμα Stena Icemax τη νύχτα της Πέμπτης καθώς το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων έδωσε σκληρή μάχη με τις καταιγίδες και τους ανέμους προκειμένου να καταφέρει να την προσεγγίσει, μετά το μήνυμα που λήφθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης και αφορούσε μέλος του πληρώματος το οποίο υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέστησαν αρκετά δύσκολο και ριψοκίνδυνο το έργο της διάσωσης του 42χρονου Βρετανού, μέλους του πληρώματος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση της αεροδιακομιδής του να ολοκληρωθεί περίπου 12 ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα χρειάστηκε περισσότερες από 2 ώρες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει την πλατφόρμα Stena Icemax, ενώ οι χειρισμοί του έμπειρου κυβερνήτη του «Ακρίτας» είχαν ως αποτέλεσμα να φθάσει με ασφάλεια το ελικόπτερο στον προορισμό του.

Καθ» όλη τη διάρκεια της νύχτας το αεροσκάφος παρέμεινε καθηλωμένο στην πλατφόρμα αφού ο καιρός δεν τους επέτρεπε να προχωρήσουν σε απονήωση και να επιστρέψουν.

Αυτό έγινε κατορθωτό μόλις στις 7 και 10 το πρωί και ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο ασθενής, καθ» όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρακολουθείτο από το ιατρικό προσωπικό που διαθέτει η πλατφόρμα.

Πηγή: Philenews