Με εκπροσώπους 10 start up επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λας Βέγκας από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου, υποδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Η έκθεση διοργανώνεται με τη στήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και του Enterprise Greece.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες (χρηματοδοτικά εργαλεία, δράσεις προβολής, κ.ά.) που λαμβάνει η Πολιτεία για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ συζήτησε με τους start uppers για το έργο τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ των δράσεων που δρομολογεί το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ συγκαταλέγονται το Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, η χαρτογράφηση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και οι δράσεις ανοιχτής καινοτομίας με στόχο την προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών στη νέα γενιά.

Οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ως τώρα πρωτοβουλίες της Πολιτείας – είχε προηγηθεί η συμμετοχή 140 εταιρειών στη ΔΕΘ 2018 στο περίπτερο Digital Greece και ανοιχτή συζήτηση με την κατάθεση προτάσεων από μέρους της start up κοινότητας για την ενίσχυση του κλάδου – και ευχαρίστησαν για τη δυνατότητα που τους δίνεται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση CES.

Ο κ Παππάς σημείωσε: «Πιάνοντας το νήμα από τη δυναμική συμμετοχή της start up κοινότητας της χώρας στην τελευταία ΔΕΘ, η Ελλάδα συνεχίζει με στιβαρή και συγκροτημένη παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας. Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων και ιδεών, έχει ανθρώπινο δυναμικό και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών όσο και στη διάχυση αυτών στην κοινωνία, ώστε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουμε -σε πολλές περιπτώσεις- στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: «Το 2019 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς 10 start ups θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας και στην οποία συμμετέχουν 4.500 εκθέτες και περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να προβάλει κάτι παραπάνω από το κλασικό τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Η χώρα μας μπορεί να εξάγει τεχνολογία, έχοντας τους καλύτερους πρεσβευτές, αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο Αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Ηλίας Ηλιάδης, τόνισε: «Ο Οργανισμός μας, ως ο κατεξοχήν φορέας εξωστρέφειας της χώρας, στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσω του εθνικού περίπτερου στην έκθεση CES. Ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελεί τομέα αιχμής, κυρίως λόγω του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Εύχομαι σε όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες καλή επιτυχία».

Η Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, επεσήμανε: «Η αποστολή στην παγκόσμια έκθεση καινοτομίας είναι μοναδικό φαινόμενο για τη χώρα μας. Η συνεργασία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, του Enterprise Greece και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μαζί με τις 10 start up επιχειρήσεις ανοίγει νέους δρόμους».