Επιστολή Παππά – Κρέτσου στο ΕΣΡ για τα ΑμΕΑ

Ζητούν άμεσες ενέργειες για τη διασφάλιση της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Αμεσες ενέργειες για την τήρηση των προβλεπόμενων στην ΚΥΑ σχετικά με τη διασφάλιση της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις υπηρεσίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας ζητούν με επιστολή τους προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λ. Κρέτσος.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων «ότι οι πάροχοι υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω απόφαση και ότι εξ αυτού του λόγου περιορίζεται η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες τους».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Με την υπ’ αρ. 3586/3-12-2018 κοινή απόφαση (Β΄5491) καθορίσθηκαν τα μέσα, η διαδικασία, καθώς και κάθε άλλο θέμα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα για τη διασφάλιση της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις υπηρεσίες των παρόχων υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας.

»Η ανωτέρω ΚΥΑ αμέσως μετά τη δημοσίευσή της κοινοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους παρόχους υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως γνώση αυτής για να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις της.

»Ωστόσο, ήδη γίναμε δέκτες παραπόνων, ότι οι πάροχοι υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω απόφαση και ότι εξ αυτού του λόγου περιορίζεται η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες τους.

Με την παρούσα θέτουμε υπόψη σας τα ανωτέρω για τις άμεσες ενέργειες του Συμβουλίου σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk