Νέα στοιχεία για την πρωτοχρονιάτικη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού βλέπουν σιγά-σιγά το φως της δημοσιότητας, για τα δύο αδέρφια τα οποία κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να διαφύγουν από τις φυλακές, χωρίς κανένας να το αντιληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αλλοδαποί λίμαραν τα κάγκελα του κελιού τους στις 20:32 το βράδυ με υλικά τα οποία είχαν αποκτήσει όσο καιρό βρίσκονταν στη φυλακή.

Στην συνέχεια έφτασαν, μέσω της «νεκρής ζώνης», έως την εξωτερική περίφραξη και κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν τον τοίχο υπό δυνατό φως, καθώς πέταξαν τον αυτοσχέδιο γάντζο τους δίπλα σε προβολέα.

Η απόδραση διήρκεσε περίπου εννέα λεπτά όμως ουδείς από τους φρουρούς εντόπισε τους δύο άνδρες, ούτε έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό που είχε υπηρεσία στην αίθουσα με τις κάμερες παρακολούθησης.

Η απουσία τους καταγράφηκε κατά την καταμέτρηση τροφίμων την επόμενη ημέρα, στις 7:00 το πρωί.

Οι δύο δραπέτες είναι αδέλφια, αλλοδαποί, και εξέτιαν ποινές κάθειρξης για πλήθος ληστειών, κλοπών, καθώς και επιθέσεων σε ηλικιωμένους.

Μάλιστα, η πρωτοφανής κωλυσιεργία των φυλάκων που δεν αντιλήφθηκαν την απόδραση, καθώς και το γεγονός ότι χρειάστηκαν περίπου 10 ώρες για να καταλάβουν την απουσία δύο εξ αυτών, υποχρέωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να διατάξει έκτακτο έλεγχο και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελικό λειτουργό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είχε διατάξει επανειλημμένα τα καταστήματα κράτησης να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας την περίοδο των γιορτών.

Το υπουργείο προσθέτει πάντως πως πρόκειται για την πρώτη απόδραση από φυλακές κλειστού τύπου από το 2015.