H συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί, προεξοφλεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ενώ εκτιμά πως δεν θα έχει θέμα η κυβερνητική πλειοψηφία ακόμη κι αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ.

Πιστεύει δε στη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου, διακριτού από τον νεοφιλελευθερισμό – εξαπολύει μάλιστα βέλη κατά του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο ίδιος περιγράφει πως η ΝΔ κινείται για τη συγκρότηση ενός συντηρητικού πόλου, ενώ τονίζει ότι για την κυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητα οι αναπτυξιακές επενδύσεις.

Έχουμε μπροστά μας την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών που εν πολλοίς καθορίζει και το πολιτικό σκηνικό. Τι εκτιμάτε; Θα περάσει; Kαι γιατί για εσάς πρέπει να περάσει;

H συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη λύση του χρόνιου προβλήματος με την ΠΓΔΜ και διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας, συνεργασίας και οικονομικής συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτελεί δε και την αντίρροπη πολιτική στην πολιτική άλλων χωρών που θέλουν τη διατήρηση των αντιθέσεων των μειονοτήτων στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των δικών τους σχεδίων, στοχεύοντας στη διαμόρφωση συσχετισμών εις βάρος της Ελλάδας.

Η συμφωνία είναι σαφής και συγκεκριμένη και δεν παραχωρεί ούτε εθνότητα ούτε γλώσσα στους πολίτες της γειτονικής χώρας.

Η συμφωνία υπηρετεί το συμφέρον της χώρας. Αυτό το συμφέρον θα σταθμίσει την ψήφο των βουλευτών και εκτιμώ ότι θα ψηφιστεί και από βουλευτές πέραν αυτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ