Παράταση ως τις 11 Ιανουαρίου δίνει η ΔΕΗ στην ηλεκτροδότηση της ΛΑΡΚΟ, της «ιερής αγελάδας» του Δημοσίου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά: «η Διοίκηση της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της ΛΑΡΚΟ μέχρι στιγμής ουδόλως ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, όπως η πλήρης εξόφληση των τρεχουσών μηνιαίων καταναλώσεων με τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενόψει της συνέχισης των συζητήσεων και, για μια ακόμη φορά, με πνεύμα καλής θέλησης, αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας ισχύος των επιπτώσεων της άρσης εκπροσώπησης, και κατά συνέπεια τη συνέχιση του εφοδιασμού της ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2019».

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ με περίπου 300 εκατ. ευρώ. Στις αρχές Νοεμβρίου, η ΔΕΗ είχε αποστείλει στη ΛΑΡΚΟ, με κοινοποίηση στον ΑΔΜΗΕ, το πρώτο εξώδικο για εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίων (δηλαδή για αποκοπή), βάσει του ισχύοντος Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, με τις παρατάσεις να είναι συνεχής μέχρι σήμερα.