Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την πορεία της Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό πρωτάθλημα και ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συναγωνιστεί ούτε τη Λίβερπουλ, ούτε την Τότεναμ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα: «Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά. Έχουμε 44 πόντους στον πρώτο γύρο. Αν πάρουμε τον ίδιο αριθμό και στον δεύτερο γύρο θα έχουμε 88. Θα είμαστε πρωταθλητές, τουλάχιστον πρέπει να είμαστε πρωταθλητές».

Για τον ανταγωνισμό: «Πολλές από τις ομάδες της Premier League έχουν πάρει το πρωτάθλημα με λιγότερους πόντους. Μπορούμε να το κάνουμε και εμείς, αλλά πρέπει να αποφύγουμε παιχνίδια, όπως με Λέστερ και Κρίσταλ Πάλας. Και πρέπει να το κάνουμε, διότι υπάρχουν 2 καλύτερες ομάδες από εμάς τον τελευταίο μήνα».

Για τη φετινή Λίβερπουλ και την εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι: «Πραγματικά τι άλλο μπορώ να πω, όταν η Λίβερπουλ κρατάει 9 φορές ανέπαφη την εστία της και σκοράρει τόσα πολλά γκολ; Δεν μπορούμε να τη συναγωνιστούμε. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και το παιχνίδι μας με τη Σαουθάμπτον. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τη νίκη και θα δούμε μετά τι συμβεί. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας θέση».