• Αναζήτηση
 • ΠΓΔΜ: Η «Μακεδονία» έχει ήδη κρατήσει θέση στο ΝΑΤΟ

  Η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας υποστήριξε πως «το 2018 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος που δώσαμε τέλος στην απομόνωση της πατρίδας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ισότιμο μέλος της ισχυρότερης πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Στη «Μακεδονία» έχουμε κρατήσει ήδη θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» δήλωσε η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κάνοντας τον απολογισμό του 2018, ενώ σημείωσε πως «μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι κατορθώσαμε».

  Σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό της, η κ. Σεκερίνσκα τόνισε πως «το 2018 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος που δώσαμε τέλος στην απομόνωση της πατρίδας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ισότιμο μέλος της ισχυρότερης πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας».

  «Η πρόσκληση του ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις συνομιλίες ένταξης. Έχουμε ήδη κάνει κράτηση για μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» διαβεβαίωσε.

  Όπως πρόσθεσε, «το 2018 ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επισκέφθηκε τη «Μακεδονία» για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, μια συνάντηση σε υψηλό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ (μας) επισκέφθηκε, δυο φορές, μετά από δέκα χρόνια».

  «Το 2018 εστιάσαμε στο στόχο μας, η «Μακεδονία» να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε ότι το 2019 πρέπει να εστιάσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα» σημείωσε ακόμα.

  «Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας. Θα δουλέψουμε σκληρά, θα τηρήσουμε την υπόσχεση. Σας παροτρύνω όλους μαζί να μεγαλώσετε τη σημαία της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και να συνεχίσετε να χτίζετε το μέλλον μας» κατέληξε.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk