• Αναζήτηση
 • Τσαβούσογλου: Εδώ και τώρα λύση – ή όχι – του Κυπριακού

  Εκανε λόγο για βήματα της Άγκυρας για τη λύση του

  Σε συνέδριο στην Άγκυρα βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου έκανε λόγο για βήματα της Άγκυρας για τη λύση του Κυπριακού.

  Το Κυπριακό «είναι ένα από τα εθνικά μας ζητήματα» επανέλαβε ο τούρκος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ενέργεια για χάσιμο, καθώς και ότι «είμαστε στο στάδιο του τώρα».

  «Εμείς πλέον λέμε είναι χάσιμο χρόνου να καθίσουμε σε μια διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Τι, πώς θα διαπραγματευτούμε, να οριστεί χρονοδιάγραμμα, να είναι επικεντρωμένη (η διαπραγμάτευση) στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει. Είμαστε στο στάδιο του τώρα», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Φιλελεύθερο Κύπρου.

  Την Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Μπεκίρ Πακντεμιρλί είχε επίσης χαρακτηρίσει «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία το Κυπριακό. Ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, υποστήριξε ότι, λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπόρεσε να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

  Από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ποτέ το καθεστώς η μια πλευρά να είναι ο ιδιοκτήτης του νησιού και η άλλη πλευρά να αντικρίζεται ως «μπάλωμα», ως μειονότητα.

  Στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, απάντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι «είναι ένα πράγμα η πολιτική ισότητα και άλλο είναι η αξίωση η μια κοινότητα μέσα από μηχανισμούς, κατά παρέκκλιση των όσων διεθνώς στα ομοσπονδιακά συστήματα επισυμβαίνουν, να θέλει να επιβάλλεται διά ειδικών προνοιών επί της άλλης».

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk