• Αναζήτηση
 • Εκτελεστικό διάταγμα σε Huawei και ZTE εξετάζει ο Τραμπ

  Εκτελεστική διαταγή που θα απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζουν οι κινεζικές Huawei και ZTE, βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το Reuters

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζουν οι κινεζικές Huawei και ZTE, βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να μπλοκάρει την πρόσβαση δύο εκ των μεγαλύτερων κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας  στην αμερικανική αγορά.

  Η αμερικανική κυβέρνηση επικαλείται ανησυχίες εθνικής ασφαλείας υποστηρίζοντας ότι οι δύο εταιρείες – από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στην αγορά εξοπλισμού δικτύων- εκτελούν εντολές της κινεζικές κυβέρνησης και ο εξοπλισμός τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση αμερικανών πολιτών.

  Η εκτελεστική διαταγή, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση για πάνω από οκτώ μήνες, θα μπορούσε να εκδοθεί από τον Ιανουάριο, δίνοντας οδηγίες στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να μπλοκάρει τις αμερικανικές επιχειρήσεις από την αγορά εξοπλισμού από ξένες αγορές που συνιστούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια, αναφέρουν στο πρακτορείο πηγές από την αγορά των τηλεπικοινωνιών και την κυβέρνηση.

  Αν και η διαταγή είναι απίθανο να κατονομάζει την Huawei ή τη ZTE, μια πηγή αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του υπουργείου αναμένεται να την ερμηνεύσουν ως εντολή να περιορίσουν τη χρήση του εξοπλισμού των δύο κινεζικών εταιρειών. Οι πηγές αναφέρουν ότι το κείμενο της διαταγής δεν έχει οριστικοποιηθεί.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk